Mainos

Lämpötilat sahaavat – loppuviikolla taas kovia pakkasia

Lämpötila vaihtelee tällä viikolla rajusti. Alkuviikolla käydään paikoin plussalla, mutta loppuviikolla mitataan taas reiluja pakkaslukemia.

Sää lauhtuu tiistaiksi plusasteille lännessä ja etelässä. Keskiviikkona voidaan käydä paikoin jopa viidessä asteessa. Maan länsi- ja eteläosan yli itään kulkee lumisateita maanantain ja tiistain aikana, keskiviikkona pohjoisessa sataa lunta jopa 10–20 senttimetriä.

Keskiviikon sateiden jälkeen sää kylmenee rajusti.

– Kylmää ilmaa purkautuu maahamme pohjoisesta. Lämpötilat putoavat etelässä parillakymmenellä asteella ja sää on niin kylmää kuin tähän aikaan vuodesta on mahdollista. Perjantaiaamuna pakkasta on laajalti 15–25 astetta. Päivisin sää kuitenkin lauhtuu, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Loppuviikolla yöt pysyvät kylminä, päivälämpötilat ovat -5…-15 asteessa. Sää on suuressa osassa maata aurinkoista ja heikkotuulista.

Suuret lämpötilan vaihtelut vuorokauden sisällä ovat tavallisia maaliskuussa.

– Lämpötilojen vuorokausivaihtelu alkaa kasvaa, kun auringon teho voimistuu. Lämpötilat voivat vaihdella yön ja päivän välillä parikymmentä astetta selkeällä säällä, sanoo Aleksi Jokela.

Maaliskuusta ennustetaan keskimääräistä kylmempää.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka, paikkakuntakohtaiset ennusteet ja tiesää.

Katso videolta ennuste tälle viikolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.