Mainos

Lämpötila romahtaa loppuviikolla – joko hiihtokelejä tulossa?

Sää kylmenee rajusti loppuviikolla. Perjantaina lunta voi sataa etelässä ja idässä. Lauantaiksi etelään ennustetaan kymmentä pakkasastetta, pohjoisessa pakkasta voi olla 30 astetta. Viima saa sään tuntuman tätäkin kylmemmältä.

Talvi on pitkään pysytellyt Pohjois-Suomen asiana ja lumirajakin suunnilleen Oulu–Pohjois-Karjala-linjalla. Viikonlopuksi tilanne muuttuu. Lauantaiksi sään ennustetaan kylmenevän noin 15 asteella alkuviikon lukemista, mutta viiman takia lauantai tuntuu jopa 25 astetta kylmemmältä kuin keskiviikko. Lunta ei silti välttämättä tule vieläkään koko maahan.

Alkuviikolla ja viikon keskivaiheilla sää on kuitenkin edelleen lauhaa. Tiistai-iltana etelässä tulee paikoin rankasti vettä. Pohjoisessa sataa lunta ja idässä räntää ja lunta. Ajokeli on paikoin huono.

Keskiviikkona lämpötilat voivat nousta etelässä vielä viiteenkin plusasteeseen. Vesi-, räntä- ja lumisateita tulee ajoittain. Torstaina sää alkaa jo kylmetä pohjoisessa ja siellä sataa lunta.

Perjantaina matalapaine kulkee Suomen eteläpuolelta.

– Se tuo tämän hetken ennusteen mukaan osaan Etelä- ja Itä-Suomea noin viisi senttiä lunta. Suuri osa Länsi-Suomea voi kuitenkin jäädä ilman kunnon lumipeitettä. Lumimäärät saattavat siis edelleen jäädä vähäisiksi, joten hiihtokelejä ei taida olla tulossa koko maahan vieläkään, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Matalapaineen reitti on vielä epävarma, mutta matalapaineen jälkipuolella hyinen viima tuo hyvin todennäköisesti kylmän ilman koko maahan lauantaiksi. Viikonloppuna voi tulla lumikuuroja, paikoin sakeitakin.

– Lauantaina etelässäkin pakkasta on noin kymmenen astetta, mutta viiman takia kylmyys tuntuu jopa -20 asteelta. Lapissa on heikkotuulinen pakkassää ja jopa 30 asteen pakkasia.

Matalapaineen väistyttyä Suomessa näyttää olevan kylmä korkeapaine.

– Vielä ei ole tietoa, kuinka kauan kylmempi kausi kestää. Ensi viikolla lämpötila näyttää olevan etelässäkin enimmäkseen pakkasella. Kylmin jakso ajoittuu kuitenkin viikonloppuun, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja viikon sää MTV:n sääsivustolla.

Katso torstaille asti ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.