Mainos

Lämpömittari joka huoneessa voi säästää luontoa

Lämpömittari kodin jokaisessa huoneessa voi olla yksittäisen ihmisen ympäristöteko. Lämmityskulut ovat suuri energiasyöppö, joilla on paljon enemmän tekemistä muun muassa ilmastonmuutoksen kanssa kuin esimerkiksi sähkövalaistuksella.

Ympäristöjohtaja Martti Hyvönen Helsingin Energiasta muistuttaa, että keho havaitsee pienetkin lämpötilaerot kotona:

– Jos toisessa huoneessa on 25 astetta ja toisessa 21, keho ilmoittaa, että toisessa palelee, nosta lämpötilaa. Kun katsotaan mittaria, niin ihminen voisi paljon paremmin, jos laskisikin lämpimän huoneen lämpötilan 21 asteen tasolle.

Huomenna illalla on maailmanlaajuinen Earth Hour -tapahtuma, joka kehottaa sammuttamaan valot tunniksi. Vaikka valaistuksella ei olekaan niin suurta merkitystä ilmastolle kuin lämmityksellä, on tapahtuman merkitys suuri.

– Tällä on symbolinen merkitys. Tiedostetaan kulutus ja ehkä pyrittäisiin sitten välttämään piikkiä iltaisin - ei laiteta heti puoli kymmeneltä kaikkia valoja ja saunaa päälle, vaan ehkä jatketaan kynttiläillallista ja pysytään pedissä, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Hyvönen sanoo.

Earth Hourin aikaan Helsingissä on myös nähtävissä taideteos Kansallisteatterin seinässä. Elektronisen taiteen yhteisö Pikseliähkyn taiteellinen johtaja Juha Huuskonen ei itsekään vielä tiedä, minkälainen energiankulutukseen liittyvä taideteos seinään on tulossa.

Katso Helsingin Energian ympäristöjohtajan Martti Hyvösen ja Pikseliähkyn taiteellisen johtajan Juha Huuskosen haastattelu (Huomenta Suomi 26.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.