Mainos

Lämpöaalto vyöryy Lähi-idästä – ensi viikolla yli 25 astetta ja kovia ukkosia

Sää lämpenee ensi viikolla paikoin hellelukemiin. Ennusteessa on myös kovia ukkosia.

Viikonlopun aikana Suomen kaakkoispuolelle vahvistuu korkeapaine. Suomeen virtaa kaakosta päivä päivältä lämpimämpää ja kosteampaa ilmaa.

– Lauantaina etelässä voidaan päästä jo 20 asteeseen, sunnuntaina on hieman lämpimämpää ja maanantaina todennäköisesti ylittyy jo jossain helleraja. Lappikin lämpenee selvästi viikonlopun kuluessa. Maanantaina yli 20 asteen lukemia voidaan mitata Etelä-Lapissa saakka, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikonloppuna ja maanantaina sää pysyttelee enimmäkseen poutaisena, etelässä myös aurinkoisena. Lapin yli liikkuu sunnuntaiyönä sateita.

– Parhaimmat ja varmimmat auringonottokelit ajoittuvat etelässä sunnuntaille ja maanantaille. Tämän jälkeen ilmamassa alkaa olla kosteampaa ja yhä lämpimämpää, joten iltapäiväkuurojen ja runsaamman pilvisyyden todennäköisyys kasvaa, sanoo Markus Mäntykannas.

Tiistaista lähtien maan etelä- ja keskiosassa voi tulla rajujakin ukkoskuuroja.

– Aamut alkavat aurinkoisina, mutta päivän mittaan taivaalle kehittyy kumpupilviä, jotka kasvavat ukkoskuuropilviksi. Lapin yli näyttäisi liikkuvan ajoittain runsaampia, yhtenäisiä sateita. Tällaisessa tilanteessa aurinkoisinta on etelä- ja lounaisrannikolla, joten nämä alueet voivat välttyä koko ensi viikon ajan sadekuuroilta. Herkimmin sadekuuroja syntyy sisämaahan, toteaa Mäntykannas.

Etelä- ja Keski-Suomen sisämaassa hellepäiviä olisi tämän hetken ennusteen mukaan tarjolla koko ensi viikolle. Lämpimintä on todennäköisesti lännessä ja lounaassa. Rannikoilla lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa.

– Etelä-Lappiinkin riittää välillä 20 asteen lukemia, mutta pohjoisempana on ajoittain selvästi koleampaa, Pohjois-Lapissa voi vielä sataa jopa räntää.

Katso paikkakuntasi ennuste tälle ja ensi viikolle MTV:n sääsivustolta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.