Mainos

Lämpöaalto jäänee Venäjälle – Suomeen sateita ja kovia tuulenpuuskia

Lämpöaalto viistää alkuviikolla Suomea kaakosta, mutta jää näillä näkymin Venäjän puolelle. Lämmön sijaan Suomeen saapuu runsaita sateita ja tuulta.

Tänään maanantaina pohjoisessa satelee räntää ja lunta. Lännen aurinkoisilla alueilla puolestaan päästään yli kymmenen asteen, ehkä jossain jopa lähes 15 asteen lukemiin. Illalla lounaaseen ja etelään saapuu runsaita vesisateita, jotka leviävät yöllä myös itään.

Tiistaina aamulla idässä tulee yhä runsaita vesisateita. Päivällä suuressa osassa maata on poutaa, mutta pohjoisessa sataa jälleen räntää ja lunta. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat kohoavat tiistaina 10-15 asteeseen, pohjoisessa ollaan laajalti alle viidessä asteessa. Pohjois-Lapissa on päivälläkin pakkasta.

Viime viikolla ennustemalleissa käväisi mahdollisuus jopa 20 asteen lämpötiloille Suomessa. Nämä lämpötilat olivat kuitenkin riippuvaisia sadealueiden reiteistä.

– Nyt näyttää siltä, että lämpöaalto jää Venäjän puolelle. Tiistaina Pietarin eteläpuolella voidaan päästä yli 20 asteeseen. Meille nousee sen sijaan keskiviikoksi etelästä arvaamaton ja voimakas matalapaine. Nyt näyttää, että se toisi runsaita vesisateita maan etelä- ja keskiosaan, idässä voisi tulla myös räntää. Helsingissä voi siis olla noin viisi astetta ja kaatosadetta, kun Pietarissa on yli 20 astetta ja kesäistä. Se on pienestä kiinni, mutta tämän hetken ennusteen mukaan lämpö ei ole yltämässä Suomeen tällä erää, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Keskiviikon matalapaineessa myös tuuli yltyy.

– Matalapaineen reitti on vielä epävarma, mutta näyttää siltä, että matalapaine voimistuu kulkiessaan kohti pohjoista. Voi olla, että läntisillä merialueilla on jopa myrskytuulia ja maa-alueillakin tuuli voi olla vaarallisen voimakasta, sanoo Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.