Mainos

Lämpöä ja tunnelmaa syyskotiin

Syksy on jälleen täällä vesisateineen, kirpeine halla-aamuineen ja pimenevine iltoineen. Kynttilöillä, tuikuilla ja kauniilla lyhdyillä luodaan tunnelmaa ja lämpöä niin kotiin kuin puutarhaankin.

Syksy on aikaa, jolloin ollaan enemmän sisällä, ja siksi kodin sisustukseen on mukava panostaa. Kodista saa sisustettua tunnelmallisen ja lämminhenkisen pienilläkin asioilla. Esimerkiksi tuikuilla, kynttilöillä, persoonallisilla peitteillä ja tyynyillä saa helposti piristävää lisäilmettä jokaiseen kotiin.

Torkkupeiton alla

Mikä onkaan mukavampaa koleana syysiltana kuin käpertyä sohvalle viltin alle katselemaan televisiota tai vaikkapa lukemaan jännittävää dekkaria? Syksyn lämpimimpiin sisustusratkaisuihin kuuluvatkin juuri peitot, viltit, huovat ja tyynyt. Myös sängyn tekstiileihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä pimeänä kautena unikin maistuu makeammin.

Kesän jäätyä taakse tyynyjen vaaleiden päällisten tilalle vaihdetaan uudet, vuodenajan mukaiset lämpimän ja voimakkaan sävyiset päälliset. Tyynyissä on nyt paljon erilaisia kirjailuja ja materiaaleissa on runsaasti valinnanvaraa, joten jokainen löytää varmasti juuri omalle sohvalle ja sängylle sopivat vaihtoehdot. Käsityöihminen ompelee haluamansalaiset päälliset itse.

Vilttejä ja torkkupeittoja ei ole koskaan liikaa. Niitä on mukava vaihdella vuodenaikojen mukaan ja kylminä iltoina voi halutessaan kääriytyä vaikka useampaan peitteeseen. Peitteitä on monenlaisia: villaisia, ohuita puuvillaisia ja ihanan lämpimiä fleecepeittoja. Perheen pienimmät keksivät peitoille useita käyttötarkoituksia, niistä saa rakennettua esimerkiksi mainion majan sadepäivän piristykseksi.

Kynttilänvalolla tunnelmaa

Pimeisiin syysiltoihin saa valoa ja lämpöistä tunnelmaa erilaisilla tuikuilla ja kynttilöillä. On perinteisiä tuikkuja, pidempikestoisia tuikkivia sekä tuoksutuikkuja. Myös kynttilöistä löytyy runsaasti erilaisia, erikokoisia ja tuoksulla sekä ilman olevia vaihtoehtoja.

Tuikuille tarkoitettuja lyhtyjä ja astioita on enemmän kuin mielikuvitus antaa myöden. On erivärisiä, -kokoisia, lasisia, metallisia, yksinkertaisia ja koristeellisia.

Tuikkukipot valitaan tukemaan kodin muuta sisustusta. Esimerkiksi vaaleansävyiseen kotiin voi hankkia tehosteiksi tummansävyisiä kippoja. Tummemman sävyiseen kotiin voi vastaavasti valita joko samansävyisiä tai hieman vaaleamman sävyisiä kippoja. Myös vieriviereen asetetut eriväriset tuikkukipot luovat pirteän säväyksen.

Mikäli kodista löytyy parveke tai vaikkapa terassi, sinne voi laittaa roikkumaan yhden tai useamman lyhdyn. Myös pihalle, esimerkiksi omenapuihin voi ripustaa romanttisia lyhtyjä. Lyhtyihin kannattaa laittaa palamaan kunnollinen lyhtykynttilä, sillä sen valo näkyy paremmin kuin tuikun ja se myös palaa huomattavasti pidemmän aikaa.

Kupilla on väliä

Kun kynttilät on sytytetty sisällä ja ehkä myös ulkona ja peitto on tuotu valmiiksi sohvalle, puuttuu enää kuppi kuumaa kaakaota. Kuppi valitaan huolella, sillä se minkälaisesta kupista kaakaonsa juo, vaikuttaa juoman makuun – tai niin ainakin moni uskoo.

Erikokoisia ja -näköisiä kuppeja löytyy jos jonkinmoisia. Kaupoissa on esimerkiksi kuppeja, joissa on kansi ja kannessa pieni kolo lusikalle. Näissä kupeissa kaakao pysyy lämpöisenä hieman pidempään. Hyvän ystävän tullessa kylään voi pöytään laittaa hieman hienommat kupit ja pöytää koristamaan syksyisen pöytäliinan.

Teksti: Johanna Tamminen
Kuvat: Asko, Indiska, Marimekko ja Sotka

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.