Lämpöä ja lempeyttä kotiin sisustuksella

Kirpeä syksy on täällä, mikä saa monen kaipaamaan pehmeyttä ja lämpöä. Kutsuva koti luodaan mielikuvilla ja rauhoittavat aatokset saapuvat tupaan tekstiileillä ja kalusteilla. Niissä lämpimät syksyn sävyt ovat omiaan.

Makustele syksy-sanaa ja pohdi, millaisia suloisia ajatuksia se tuo mukanaan. Esimerkiksi ulkona viihtyminen, luonto ja hämyisä valo ovat kauden parhainta antia. Nämä antavat inspiraatiota myös sisustuksen muokkaamiseen.

Ylellistä retkitunnelmaa

Retkeily kirpeässä syysilmassa lämpimään vaatekerrokseen pukeutuneena tuntuu ihanalta. Telttailutunnelma astuu kynnyksen yli tupaan ja makuuhuoneeseen helposti: valitse esimerkiksi makuuhuoneen värimaailmaan sopivat verhot ja ripusta ne koukulla kattoon, sängyn pääpuolelle.

Levitä verhojen päät sängyn vastakkaisille puolille, jolloin syntyy telttamainen vaikutelma. Kuninkaallista, mutta samalla turvallisen tuntuista! Sytyttele lyhtyjä tai pieniä, tunnelmaa luovia lamppuja makuuhuoneeseen, niin olosi on kuin ulkosalla tähtitaivaan alla.

Ruokapöydästä lukunurkkaan

Pehmitä illalliskokemusta tyynyillä, jotka asetetaan kovien istuinten selkänojaa vasten. Alaselkä saa kaipaamaansa tukea ja hellintää, ja ruokailukin sujuu sulavammin. Kodikkuutta saat suloisella ruutukuosilla, joka soveltuu esimerkiksi tuolinpäällysteisiin, tyynyihin ja viltteihin.

Tuo syksyinen metsä kotiin ja somista pöytää vaikkapa syksyisillä oksilla tai kauniisti värjäytyneillä mustikanvarvuilla. Myös kivet ja kävyt ovat kauniita somisteita vaikkapa osaksi kynttiläasetelmaa.

Täydellä vatsalla on houkuttelevaa kaivaa esille suosikkikirja ja paneutua lukemaan. Lukunurkkaus ikkunan alla on hieno ja valoisa paikka harrastukselle. Leppoisa tuoli ja pieni pöytä syysauringon loisteessa rakentavat täydelliset puitteet lukuelämykselle.

Mitäpä jos syksyn kunniaksi yllättäisit puolisosi romanttisella illallisella vaikkapa kynttilämeren keskellä tai takkahuoneessa tulen loimussa? Hyvä juoma ja ruoka kruunaavat kokonaisuuden, parhaat illallisvinkit romanttiselle illalliselle löydät tietenkin Makuja-osiosta.

Kuvat: Asko/ Ikea/ Arabia

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja