Lämpimiä päiviä maan etelä- ja keskiosaan – kauanko lämpö jatkuu?

Torstaina maan etelä- ja keskiosassa päästään yleisesti 20 asteen lukemiin, paikoin sen ylikin.

Sää on tänään keskiviikkona pääasiassa poutaista, lähinnä Ylä-Lapissa voi tulla joitain sateita. Lämpötilat ovat käyneet 21 asteessa jo esimerkiksi Kokemäellä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Vihdissä. Ensi yöksi ei ole odotettavissa hallaa.

Torstai näyttäisi olevan viikon lämpimin päivä maan etelä- ja keskiosassa.

– Monin paikoin päästään 20 asteen lukemiin, lounaassa ehkä 22 asteeseen. Taivaalla on hieman pilviharsoa. Pohjois-Suomessa on viileämpää ja pilvisempää ja siellä voi tulla joitain sateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Pohjois-Suomessa lämpötilat ovat torstaina reilusta kymmenestä asteesta 18 asteeseen. Tuuli voimistuu siellä hieman.

Perjantaina sää jatkuu melko samankaltaisena, lämpötilat kuitenkin laskevat hieman torstain lukemista. Viikonlopuksikin on tulossa mukavaa ulkoilusäätä.

– Pilvisyys vaihtelee, mutta enimmäkseen on aurinkoista. Hajanaiset sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia. Lännessä voi olla lauantaina vielä 20 astetta. Sunnuntain lämpötilat ovat etelän lähes 20 asteesta Ylä-Lapin kymmenen asteen tienoille, toteaa Liisa Rintaniemi.

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikko alkaa samankaltaisena. Tiistain ja keskiviikon tienoilla olisi tulossa sateita.

– Sää näyttää kuitenkin jäävän tämänkin jälkeen keskimääräistä lämpimämmäksi maan etelä- ja keskiosassa, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta loppuviikon ja ensi viikon alun ennuste sekä alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat