Lämpimät leivät 9.9.2000

Toim.Sari-Leena Heilanen

Lämpimät leivät

1 pyöreä maalaisleipä
oliiviöljyä basilikaa, oreganoa (tuoretta tai kuivattua)

Täytteet:


1. Anjovisleipä
anjovista silputtua sipulia kuivattuja tomaatteja öljyssä vuohenjuustoa

2. Kinkkuleipä
2-3 tuoretta tomaattia siivuina kinkkusuikaleita sinihomejuustoa

3. Sardiinileipä
sardiineja kapriksia puolitettuja oliiveja (mustia tai vihreitä) parmesan- tai mustaleimajuusto- raastetta

Halkaise leipä kolmeen osaan, malliin "lautanen". Sivele kaikkien leipien pohjat oliiviöljyllä, anna imeytyä hetki. Ripottele pinnalle kuivattua tai tuoretta oreganoa ja basilikaa. Aloita leivän täyttäminen. Laita kaikki täyteet kerroksittain niin, että juusto tulee aina päälimmäiseksi. Paista leipiä uunissa pellillä leivinpaperin päälla n. 250 C asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoa heti höyryävän kuumina. Lisäkkeeksi sopii hyvin salaatti, jonka valmistat erilaisista salaattilajikkeista kuten tammenlehti-, lehti-, rucola- ja jääsalaatista. Kastikkeeksi valitse mieluiten raikas öljypohjainen ranskalainen salaattikastike. Ruoka sopii hyvin viikonlopun lounaaksi tai iltapalaksi.

Lue myös:

    Uusimmat