Mainos

Lampaita raadeltu jälleen Asikkalassa

Asikkalalaistilan lammaskatras on joutunut toistamiseen raadelluksi. Eilisen ja tämän päivän aikana on kuolleena löydetty noin 15 lammasta. Poliisi epäilee tappajiksi kahta sekarotuista koiraa. Niiden uskotaan raadelleen jo elokuussa liki 50 lammasta. Poliisi saanee tapahtumista paremman näytön kuin viimeksi, sillä virkavalta nappasi ison ja keskikokoisen koiran aamupäivällä kuolleen lampaanraadon vierestä. Paikalta oli matkaa lammashakaan noin kilometri.

Teknisessä tutkinnassa etsitään koirista lampaan karvoja ja raadosta koiran karvoja. Tuoreen kiinnioton ansiosta pystytään tutkimaan myös koirien ulosteiden koostumusta. Komisario Taisto Kuhlmanin mukaan poliisi pitää koirat toistaiseksi hallussaan, sillä niiden omistajan epäillään syyllistyneen toistamiseen metsästysrikkomukseen. Vaikka nyt on - toisin kuin elokuussa - metsästysaika, eivät koirat saa silti aiheuttaa vahinkoa vapaalla juostessaan.

Ensimmäisen jutun tutkintapöytäkirja jää odottamaan toista tutkintaa, ennen kuin paketti toimitetaan syyttäjälle. Isäntä on laskenut lampaiden menetyksen rahalliseksi arvoksi yli 12 000 euroa. Eläimiä ei ollut vakuutettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.