Lampaankruunu, oliiviperunaa ja paistettuja juureksia

Lampaankruunu (4 annosta)

  • 1 lampaankare
  • ½-1 ranskanleipä
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen
  • paistinarua

Puhdista kareen luut ja poista mahdolliset kalvot. Käytä liha kuumalla pannulla voissa niin, että pinta saa kauniin värin. Mausta liha suolalla ja pippurilla. leikkaa limpusta halkaisijaltaan noin 10 cm oleva pyöreä pala. Paahda se nopeasti paistinpannulla voissa. Kiedo karee leivän ympärille niin että luut muodostavat kruunun. Sido kruunu alhaalta fileen kohdalta narulla kiinni. Paista kruunua 160 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Kääri kruunu folioon ja anna sen vetäytyä muutama minuutti.

Oliiviperuna (4 annosta)

  • 500 g perunaa
  • 1 dl hienonnettua oliivia
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi ja valuta hyvin. Murskaa ne esim. puulusikalla ja lisää voi sekä oliivit. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita hyvin.

Raakapaistetut juurekset (4 annosta)

  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni lanttu
  • puolikas juuriselleri
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna öljy pannulla ja paista kuutioita keskilämmöllä kunnes ne ovat kypsiä. Valuta liika öljy pois ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat