Lampaan paahtopaistia, haudutettuja juureksia ja minttujogurttia

lampaanpaahtopaisti

Lammas

  • 4 kpl lampaan paahtopaistia
  • 4-6 pientä sipulia
  • 1/2 lanttu
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • timjamia
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl hunajaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • valkopippuria
  • suola
  • 1 l lihalientä
  • oliiviöljyä

Sekoita huhmaressa valkosipulista, timjamista, hunajasta, suolasta, valkopippurista ja oliiviöljystä marinadi ja hiero se paahtopaistien pintaan. Kuori ja kuutioi sipulit ja juurekset. Mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Ruskista sokeri kevyesti kuumalla pannulla ja lisää juurekset. Paista hetki sekoitellen ja kaada päälle lihaliemi. Lisää myös laakerinlehdet ja anna hautua hiljalleen n. 15 minuuttia. Ruskista paistit kuumalla pannulla. Siivilöi liemi pieneen kattilaan ja keitä sitä kasaan kunnes jäljellä on n. 4 desilitraa. Nostele juurekset uunivuokaan ja asettele paistit niiden päälle. Kypsennä paisteja 200 asteisessa uunissa vartin verran. Ota pois uunista, ripottele paistien pintaan suolaa ja laita folion alle vetäytymään noin 4 minuutiksi.

Minttujogurtti

  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 1 ruukku minttua
  • 1/2 sitruuna
  • 1/2 kurkku
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori kurkku ja raasta karkealla raastimella. Mausta suolalla ja laita valumaansiivilään. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnettu minttu, sitruunamehu ja valutettukurkku. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna makujen tasaantua hetki viileässä.Leikkaa paistit viipaleiksi ja asettele lautaselle juuresten, kastikkeen jaminttujogurtin kera.

Reseptit: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat