Lampaan lihasta ylituotantoa

Lampaanlihan markkinat ovat tällä hetkellä täysin sekaisin maassamme. Tarjonta ylittää selvästi kysynnän.

EU:n komissio on kuitenkin juuri hyväksynyt yksityisen varastoinnin tuen, mutta pitkällä tähtäimellä se tuskin helpottaa lampureiden tukalaa oloa. Pitkästä sisäruokintakaudesta huolimatta Suomessa tuotetaan nyt Euroopan halvinta lampaan lihaa.

Lampurit joutuvat tällä hetkellä jonottamaan jopa 1,5 kuukautta saadakseen teuraskypsän katraan teurastamolle. Vauhtia jonoon ei tuo edes Euroopan lammaslihapula, vaikka meillä tuotetaan Euroopan halvinta lampaan lihaa.

Lampaanlihan markkinoita on päinvastoin ollut sotkemassa EU:n sallima 300 miljoonan lampaanlihakilon tuonti kolmansista maista. Suomeenkin uusseelantilaista lammasta on virrannut tänä vuonna jo 800 000 kiloa eli oman tuotantomme verran.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Lue myös:

    Uusimmat