Mainos

Lämmityskattiloille uudet vaatimukset

Ympäristöministeriö on antanut uudet hyötysuhdevaatimukset lämmityskattiloille. Kuluttaja näkee CE-merkinnästä, että kattila täyttää uudet vaatimukset. Vanhojen määräysten mukaisia kattiloita voi myydä ja ottaa käyttöön vain toukokuun loppuun saakka.

Kattiloiden valmistaja voi käyttää CE-merkinnän lisäksi vapaaehtoisia energiatehokkuusmerkintöjä. Yhden tähden kattila täyttää vähimmäisvaatimukset. Parhaimmillaan kattilassa voi olla neljä tähteä, jolloin sen hyötysuhteen on oltava vähintään yhdeksän prosenttiyksikköä vähimmäisvaatimuksia korkeampi.

Vapaaehtoisten merkintöjen tarkoituksena on kiinnittää valmistajien ja kuluttajien huomiota laiteiden energiatehokkuuteen ja ympäristövaikutuksiin. Uudet CE-merkintävaatimukset koskevat 4-400 kilowatin tehoisia kattiloita, jotka käyttävät polttoaineenaan yksinomaan öljyä tai kaasua.

Kattiloiden valmistajan on hankittava tyyppivarmentaminen hyväksytyltä tarkastuslaitokselta. Tarkastuslaitokset hyväksyy ympäristöministeriö ja ensimmäiset laitokset hyväksytään alkuvuodesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.