Mainos

Lämmintä ja epävakaista

Alkuviikolla on hyvin lämmintä koko maassa. Sää on samalla kuitenkin epävakaista monin paikoin.

– Tilastollisesti heinäkuun viimeinen viikko on koko kesän lämpimintä aikaa. Lähipäivien aikana kolkutellaan yleisesti hellelukemia aurinkoisilla alueilla, mutta myös sadealueilla lämpötila pysyttelee 20 asteen paikkeilla, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantai-iltapäivän ja illan aikana lännessä saadaan hajanaisia sateita, Lapin keski- ja pohjoisosissa ukkoskuuroja. Idän suunnalla lämpötila kohoaa aurinkoisilla alueilla hellelukemiin, länsirannikon sadealueilla saatetaan jäädä paikoin alle 20 asteeseen.

– Tiistaiaamuna länsirannikolle saapuu voimakas sadealue. Lännessä voi sataa paikka paikoin rankastikin tiistai-iltapäivän aikana, jolloin lämpötila laskee alle 20 asteen, Markus Mäntykannas kertoo.

Aurinkoisinta tiistaina on itäisessä Suomessa, Lapissa saataneen joitakin sadekuuroja iltapäivällä. Idässä on helteistä, kuten myös paikoin pohjoisessa. Kaakon puoleinen tuuli voimistuu ja on rannikoilla jopa navakkaa.

Heikentynyt sadealue liikkuu keskiviikkona maan etelä- ja keskiosien yli kohti itää. Lämpötilat pysyttelevät lähellä hellerajaa auringon paistaessa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso alkavan viikon alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.