Mainos

Lamminen: Natoon vuosituhannen vaihteessa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kalevi Lamminen vaatii, että Suomen pitäisi selväsi tunnustaa väriä turvallisuuspolitiikassaan.

Lamminen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien julkaisemassa Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että Suomi istuu nyt kahdella tuolilla eikä kukaan puhu Naton jäsenyydestä suoraan. Hänen mukaansa uusilla asehankinnoilla viestitetään kuitenkin, millä puolella Suomi haluaa olla ja millaisin asein puolustautua.

-Vuosituhannen vaihteessa Suomi menee Natoon. Siksi tarvitaan kiistellyt helikopterit, ja Hornet-hävittäjät on jo hankittu. Ohjukset tulevat seuraavina, hän veikkaa.

Lammisen mielestä Suomi ja Nato ovat jo avoliitossa, ja Nato-jäsenyys on vain papin aamenta vailla. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja vakuuttaa, että eduskunnassa tiedetään yleensä viimeisenä, mitä puolustusvoimissa ollaan suunnittelemassa. Kopterijupakka oli siitä hyvä esimerkki. Lammisen mukaan hallituksen puolustuspoliittinen selonteko eduskunnalle noin vuosi sitten oli kuin salailuasiakirja. Taisteluhelikoptereista ei tuolloin puhuttu suoraan.

Taina komensi kenraalit vaikenemaan

Sunnuntaisuomalaisen haastattelema puolustusministeri Anneli Taina tunnustaa helikopteriasiaan liittyen, että hän on pyytänyt kenraaleita olemaan kommentoimatta hankintaa.

-Olen esittänyt heille pyynnön, että he eivät kommentoisi asiaa. -Sotilaat tulkitsevat pyynnön käskyksi, Taina sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.