Lämmin vihannessalaatti

  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 2 isoa perunaa (rosamundaa)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoreita yrttejä

Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja porkkana palkeiksi. Leikkaa kesäkurpitsa halki ja poista siemenet pilko isohkoiksi palkeiksi. Pese ja viipaloi perunat noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise paprikat ja poista siemenkota. Kuumenna ura- tai tavallinen pannu kuumaksi. Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja pyörittele niin että öljyä on tasaisesti. Grillaa kasviksia välillä käännellen niin että ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi valkosipulinkynnet vihannesten päälle. Kypsennä vielä uunipannussa noin 15 minuuttia kuumassa uunissa (225 asteessa). Varmista että kaikki vihannekset ovat kypsiä. Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä ja viinietikkaa. Tarjoa kuumana.

- Toim. Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat