Mainos

Lämmin sää jatkuu huomenna

Tänään on mitattu korkeita lämpötiloja ympäri Suomea. Elohopea kipusi korkeimmalle Ylistarossa, jossa mitattiin iltapäivällä lähes 20 astetta.

Tämä päivä on ollut syyskuun jälkipuoliskon päiväksi epätavallisen lämmin. Maan korkein lämpötila, lähes 20 astetta, mitattiin iltapäivällä Ylistarossa. Lämmin sää jatkuu Ilmatieteen laitoksen mukaan vielä huomenna.

Huomiseksi ennustetaan, että etelästä virtaa lämmintä ilmaa Suomeen. Maan pohjoisosassa voi sataa heikosti vettä. Lämpötila jää pari astetta tämän päivän ylimmistä.

Ylimeteorologi Anneli Nordlund Ilmatieteen laitokselta kertoo, että lämpötilat olivat koko Suomessa 8-10 astetta ajankohdan keskiarvon yläpuolella.

Ennätyslukemiin ei kuitenkaan päästy, sillä viime vuoden syyskuun lopun ennätyksiä on vaikea rikkoa. Nordlund muistuttaa, että Tampereella oli viime syyskuun 23. päivänä jopa 24 astetta lämmintä.

Meneillään on Nordlundin mukaan jo kolmas lämmin syyskuun loppu. Hän arvelee ilmiön liittyvän ilmastonmuutokseen, mutta ei silti usko, että samanlainen intiaanikesä tulisi jatkossa joka vuosi.

Ilmatieteen laitos mittasi tänään ajankohtaan nähden korkeita lämpötiloja koko Etelä- ja Länsi-Suomessa, mutta myös pohjoisempana aina Ruukissa saakka. Lämpötila kohosi näillä alueilla rannikkoa lukuunottamatta yleisesti lähes 19 asteeseen.

Maan etelä- ja keskiosassa lämpöä oli 15-19 astetta, Oulun läänissä jopa 16-19 astetta ja Lapin läänissäkin 12-14 astetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.