Mainos

Lama ei syö lapsiperheiden jouluostoksia

Lapsiperheet aikovat panostaa jouluun yhtä paljon kuin viime vuonnakin taloustaantumasta huolimatta. Eläkeläiskodeissa sen sijaan säästetään.

Tuoreen Kaupan liiton teettämän kyselytutkimuksen mukaan lapsiperheistä yli 90 prosenttia aikoo käyttää jouluvalmisteluihin tänä jouluna yhtä paljon rahaa kuin viime vuonnakin. Joulukauppa näyttääkin nojaavan yhä vahvemmin lapsiperheisiin.

Eläkeläiskodeissa aiotaan säästää tänä vuonna selvästi enemmän kuin viime vuonna. Yli kolmannes eläkeläistalouksista aikoo säästää jouluvalmisteluissa ja 44 prosenttia joululahjoissa. Säästäminen ei näytä riippuvan tulotasosta, sillä rahan käyttö pienenee kaikissa tuloluokissa.

– Lapsiperheet yrittävät selvästi tehdä joulua tulotasosta riippumatta. Vain kaikkein pienituloisimmat, alle 20 000 euroa vuodessa ansaitsevat lapsiperheet säästävät, toteaa Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Lapsettomat panostavat jouluun

Toinen ryhmä, joka ei säästele jouluna, ovat hyvätuloiset lapsettomat parit, joista vain 5 prosenttia aikoo supistaa kulutustaan tänä vuonna.

Suosituimpia jouluostoksia ovat tänä vuonna lelut, lastenvaatteet ja urheiluvälineet. Myös elektroniikan ja kirjojen suosio on kasvanut lapsiperheissä.

Pääkaupunkiseudulla alkoholin asema joulun suosituimpien hankintojen listalla on pudonnut. Myöskään Oulussa ja Turussa alkoholi ei mahdu kymmenen suosituimman jouluhankinnan joukkoon.

Lähde: Kaupan liitto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.