Mainos

Lama-aikana velkaantuneet vapautumassa taakastaan

Velkojen vanheneminen ei kuitenkaan automaattisesti merkitse esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän poistumista luottotietorekisteristä.

Kymmenettuhannet ulosottovelalliset ovat pian vapautumassa veloistaan. Vuoden alussa tulee voimaan velan lopullista vanhentumista koskeva säännös, jonka mukaan ulosottovelat vanhenevat tietyn ajan jälkeen lopullisesti.

Suuri osa ensimmäisinä vanhenevista veloista on syntynyt 1990-luvun lamavuosina. Lama-ajalta peräisin olevat ulosottovelat lakkaavat maaliskuun alussa, kun ulosoton 15 vuoden enimmäisaika tulee niiden osalta täyteen.

Oikeusministeriön mukaan ensimmäisinä lakkaavien ulosottovelkojen pääoma on noin 1,6 miljardia euroa, ja 30 000 velalliselta poistuu yhteensä lähes 70 000 vanhaa ulosottoasiaa. Velkojen vanheneminen ei kuitenkaan automaattisesti merkitse esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän poistumista luottotietorekisteristä.

Muutokset sisältyvät uuteen ulosottoa koskevaan ulosottokaareen. Uusi laki sisältää määräyksiä myös alaikäisen asemasta ja ulosoton organisaatiosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.