Mainos

Lakshmi-tyttö pääsi sairaalasta

Moniraajaisena syntynyt tyttö pääsi vaativan leikkauksen jälkeen viimein kotiin. Hän saattaa silti vielä tarvita korjaavia leikkauksia.

Kaksivuotias intialainen Lakshmi-tyttö on tänään päässyt hyväkuntoisena pois sairaalasta.

Moniraajaisena syntyneelle tytölle tehtiin reilu kuukausi sitten vaativa leikkaus, jossa poistettiin hänen ylimääräiset raajansa.

Lakshmi poistui sairaalasta Bangaloressa vanhempiensa ja vanhemman veljensä kanssa. Hän joutuu kuitenkin vielä palaamaan takaisin, sillä lääkärien on arvioitava, tarvitseeko hän vielä korjaavia leikkauksia.

- Hän voi hyvin ja vanhemmat ovat kovin innoissaan saadessaan viedä hänet kotiin, kertoi lääkäriryhmää johtanut Sharan Patil.

Lakshmi oli syntyessään lantiosta kiinni kaksoissisaressaan, jonka kehitys äidin kohdussa oli pysähtynyt. Noin 30 kirurgin ryhmä tarvitsi lähes 30 tuntia irrottaakseen sisaret toisistaan.

- En kykene kertomaan kuinka onnellisia olemme. Tyttäreni voi viettää normaalia elämää, iloitsi tytön isä.

Lakshmi syntyi työläisperheeseen köyhyyden vaivaamalla alueella Biharin osavaltiossa. Kun delhiläinen sairaala kieltäytyi leikkaamasta tyttöä, vanhemmat veivät hänet Bangaloreen. Kymmeniätuhansia euroja maksanut leikkaus tehtiin ilmaiseksi yksityissairaalassa.

- Lääkärit ovat antaneet meille riittävästi ohjeita siitä, kuinka hoidamme häntä kotona. En näe mitään ongelmia. Kyläläisemme odottavat saadakseen nähdä hänet, Lakshmin isä kertoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.