Mainos

Lakot pysäyttivät paperitehtaita Keski-Suomessa

Metsäyhtiö M-realin tehtaita seisoi tänään Keski-Suomessa työntekijöiden lakon vuoksi. Paperi- ja kartonkikoneita ajettiin alas Äänekoskella ja Jyväskylässä. Väki palannee takaisin työpaikoilleen tiistaiaamuna.

Ammattiosastojen mukaan työnseisaukseen osallistui Äänekoskella 450 ja Jyväskylässä 250 Paperiliiton jäsentä. Paperialalla vallitsee tällä hetkellä sopimukseton tila, joten työrauhavelvoite ei ole voimassa.

Lakkojen syynä olivat kuitenkin paikalliset kiistat. Äänekoskella paperi- ja kartonkitehdas pysähtyi maanantai-aamuna kello kuusi vuorokaudeksi. Jyväskylässä Kankaan paperitehtaalta työntekijät poistuivat aamupäivällä kello 10:n jälkeen. Pääluottamusmies Heikki Flinkman Äänekoskelta sanoo, että lakon syyt ovat paikallisia. Yhtiö aikoo vähentää Äänekosken tehtailta 55 työntekijää, vaikka koneita pyöritetään hyvin niukalla henkilöstöllä.

Konsernin heikot vuositulokset eivät ole suomalaisten tehtaiden syytä, vaan tappiot tulevat ulkomailta hankituista yksiköistä.

Kankaan tehtaalla pääluottamusmies Kari Forsmanin mukaan työntekijöitä hiertää keskeneräinen ammattiryhmittely. Ryhmittely on tehty, mutta erimielisyys palkoista jatkuu. Kankaan yt-neuvotteluissa on katkolla 29 työsuhdetta. Yhteisluvussa on työntekijöiden lisäksi muutamia toimihenkilöitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.