Mainos

Lakot Etelä-Koreassa laajenevat edelleen

Etelä-Korean mellakkapoliisi otti tänään yhteen mielenosoittajien kanssa maan pääkaupungissa Soulissa. Kyseessä oli ensimmäinen väkivaltainen välikohtaus kolmatta päivää jatkuvan yleislakon aikana.

Mellakkapoliisi hajotti kyynelkaasulla 6000 hengen lakkomielenosoituksen ja esti mielenosoittajia marssimasta vilkkaita läpiajoteitä keskustaan. Lakossa olevat työntekijät puolestaan heittivät poliisia kivillä. Mielenosoitukseen osallistui myös jonkin verran opiskelijoita. Ammattijärjestöjen johtaja uhkasi vastata väkivaltaan väkivallalla.

Lakko laajeni tänään edelleen. Töistä jäi ammattiliittojen ilmoituksen mukaan pois noin 370 000 teollisuuden ja palvelualojen työntekijää. Myös osa Soulin maanalaisen henkilökunnasta käveli ulos työpaikoilta, mutta liittoihin kuulumattomat työntekijät pitivät aamujunat liikenteessä ja estivät täyden liikennekaaoksen syntymisen kaupungissa.

Pankkien työntekijät ilmoittivat liittyvänsä lakkoon ensi lauantaina. Lakko koskee myös maan keskuspankkia. Kaksi ammattiliittojen kattojärjestöä on kehottanut 1,7 miljoonaa jäsentään ryhtymään lakkoon.

Lakkoilijat ovat tyytymättömiä hallituksen läpiajamaan työlakien uudistukseen, joka heidän mukaansa tekee työntekijöistä orjia. Etelä-Korean hallitus on tuominnut lakot laittomiksi ja uhannut lakkolaisia vielä tarkemmin määrittelemättömillä "rangaistuksilla". Hallituksen kannan mukaan uusi entistä joustavampi työlainsäädäntö koituu myös työntekijöiden eduksi ja turvaa työpaikat pitkällä tähtäimellä.
(STT-AFP-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.