Mainos

Lakon vaikutukset vaihtelevat kaupungeittain

Lakon virallinen sovittelu jatkuu huomenna valtakunnansovittelijan johdolla, mutta osapuolet aikovat tavata toisensa jo ennen sitä.

Autoliikenteen lakko näkyi eilen työmatkaliikenteessä odotettua vähemmän. Helsingin seudulla liikenne takkuili normaaliin tapaan tavallisina ruuhka-aikoina.

Pahimmat jonot syntyivät neljän jälkeen iltapäivällä Turkuun johtavalla 1-tiellä, kun rekan ja henkilöauton kolari tukki liikenteen. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Lakko pahentaa kuljetusalan ennestäänkin heikkoa kannattavuutta. Pahin tilanne on pääkaupukiseudun bussiliikenteessä.Connex ja Concordia arvioivat Kauppalehdessä, että lakko maksaa kummallekin puolisen miljoonaa euroa viikossa.

Lakon vaikutukset vaihtelevat kaupungeittain

Esimerkiksi Helsingissä ja Tampereella lakon vaikutukset paikallisliikenteeseen jäivät melko vähäisiksi. Tampereella lähi- ja kaukoliikenne pelasivat ensimmäisenä lakkopäivänä yllättävän hyvin esimiestyön ansiosta. Tietoja korvaavista bussivuoroista haetaan netistä ja yhä useampi matkustaa kimppakyydillä.

Matkahuollon paikallispäällikkö Toni Nieminen Tampereelta kertoo, että linja-autorahti on kulkenut normaalisti.

- Ei ole oikeastaan mitään merkitystä ollut, että tavara on kulkenut ihan entisen lailla. Tuntuu, että lakkolaisten rivit ovat alkaneet rakoilemaan, että en tiedä kokevatko nämä kuljettajat, että onko ollut edes kovin viisasta lähteä tähän lakkoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.