Mainos

Lakon uhkakuva: Olut ja pizza katoavat ravintoloista

Tänään loppuva elintarvikelakko hankaloittaa ravintoloiden toimintaa supistamalla niiden ruokalistalla olevien ruokien raaka-aineiden saatavuutta. S-ryhmän ravintoloissa lakko on jo nyt vaikeuttanut raaka-aineiden saantia ja jatkuessaan voi poistaa listalta joitain ruokia kokonaan ja ravintolat joutuvat myymään eioota.

- Tilanne on vielä kohtuullinen, meillä on jonkin verran hankaluuksia lihatuotteiden, leipien ja juomien saannissa. Esimerkiksi pizzapohjien loppuessa on ihan selvää, että pizzoja ei pystytä ravintoloissa myymään ja vaihtoehdot vähenee, kertoo S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Sari Palokangas.

Mahdollinen työsulku maanantaina aiheuttaisi Palokankaan mukaan jo huomattavia vaikeuksia S-ryhmän ravintoloiden toiminnassa. Hankaluuksia on odotettavissa ensi viikon alulle joka tapauksessa, koska tehtaita ei saada käyntiin ennen ensi maanantaita.

S-ryhmän ravintoloita ovat muun muassa Rosso, Memphis, Chico's ja Amarillo.

Myös oluen saanti vaarassa

Suomen suurimpiin kuuluva päivittäistavaroiden tukkukaupasta Heinon Tukusta kerrotaan myös panimotuotteiden olevan vaarassa.

- Asiakkaat ovat hamstranneet tuota juomapuolta ensi viikon vappua ajatellen ja sitä kautta kun tuo panimoiden toiminta on ollut tällä viikolla poikki, niin kyllä se on varastoissa alkanut jo näkymään, kertoo Heinon Tukun johtaja Jani Vainio.

Joidenkin ravintoloiden toimintaan lakolla ei kuitenkaan ole ollut vaikutusta. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla useita ravintoloita omistavan Royal Ravintoloiden a lá carte -ryhmän liiketoimintajohtaja Kai Kallio kertoo lakon vaikutusten lähes mitätön.

- Yhdestäkään yksiköstä ei ole tullut mitään viestiä, että sillä olisi mitään merkittävää vaikutusta. Toki jos tilanne vielä tästä pitkittyy, niin voi olla, että toimenpiteitä täytyy alkaa miettiä.

Royal ravintoloilla on Kallion mukaan myös hyvin paljon elintarviketoimituksia pientoimittajilta, joita lakko ei koske, joten ei myöskään tavarantoimituksessa suurempia ongelmia ole tullut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.