Mainos

Lakoista viis - Lomailija pärjää Kreikassa

Kreikan vehreät saaret ja syvänsininen meri houkuttelevat suomalaisia lomailijoita vuosittain. Kreikka on Aurinkomatkojen mukaan suomalaisten suosituin kesälomamaa.

Nyt kuitenkin moni asia painaa Kreikan-matkaa suunnittelevia. Yleislakot pysäyttävät maan, ja muutenkin maa painiskelee pahojen talousvaikeuksien kourissa.

Tänään maan yleislakko vaikuttaa kohteessa oleviin matkustajiin jonkin verran, kertoo Aurinkomatkojen kaupallinen johtaja Tuomo Meretniemi.

- Pääasiassa lakot kohdistuvat kuitenkin valtion virastoihin ja suuriin kaupunkeihin, joissa meillä ei ole asiakkaita. Tavallisen matkustajan arkeen ei myöskään virastot juurikaan vaikuta. Turistikohteissa ravintolat ja kaupat ovat pääosin auki.

Meretniemi kertoo, että lennonjohtajat ovat lakkoilleet Kreikassa, mikä voi myöhästyttää joitain lentoja.

- Yhtä lentoa onkin jouduttu siirtämään 13 tunnilla eteenpäin. Emme usko, että mitään suurempia vaikutuksia on näköpiirissä. Näyttäisi siltä, että nämä ovat lyhytaikaisia pistelakkoja.

Lisäksi vaikuttaa siltä, että lakoilla ei ole merkitystä turistialalle.

- Valtaosa Kreikan turismitoimijoista ovat perhe- ja pienyrityksiä, jotka eivät osallistu lakkoihin.

Peruutuksia ei ole tullut

Aurinkomatkojen Meretniemi kertoo yrityksen seuranneen Kreikan tilannetta koko kevään ajan. Myös "mitäs jos" -skenaarioita on jouduttu tekemään.

- Kesälomamatkan puolesta ei kenenkään tällä hetkellä tarvitse pelätä. Meille on tullut joitain kyselyitä, mutta peruutuksia ei ole tullut. Myös eilen varattiin paljon Kreikan-matkoja.

- Yli puolet kaikista Kreikan-matkoista on myyty, mikä on hyvä tilanne.

Meretniemen mukaan Kreikka on suomalaisille sen verran tuttu maa, että matkailijat uskovat asioiden toimivan siellä lakoista huolimatta. Hän kertoo, ettei myöskään kohteista ole kuulunut valituksia.

Aurinkomatkat vie turisteja Kreikkaan huhtikuun alkupuolesta lähtien, pienimpiin saarikohteisiin päästään toukokuun lopusta eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.