Mainos

Lakkoneuvottelut jatkuvat

Pääkaupunkiseudun joukkoliikennelakon kohtalo oli edelleen auki myöhään illalla valtakunnansovittelijan toimistossa. Osapuolten välillä ei ollut tapahtunut mainittavaa edistymistä kello 22.45 mennessä.

Piirisovittelija Esa Lonka oli aavistuksen optimistisempi ratkaisun syntymiseksi kuin alkuillasta, mutta hänellä ei ollut mitään konkreettista uutta kerrottavaa.
-Neuvotteluissa on edistytty, mutta ratkaisua ei ole syntynyt. Yritän jättää sovintoesityksen ennen klo 4:ää, Lonka sanoi.

Kuljettajia edustavan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen uskoo, että osapuolet saavat eteensä sovintoesityksen yön aikana.
-Se on tietysti vain ennuste. Tämä voi jymähtää kiinni mihin hyvänsä, siinä menee helposti ylimääräiset kolme tuntia, Lehikoinen sanoo.

Joukkoliikenteen lakko uhkaa pysäyttää valtaosan pääkaupunkiseudun bussi- ja raitiovaunuliikenteestä. Jos sopua ei synny, huomisaamuna menevät lakkoon Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja Kunta-alan ammattiliiton KTV:n kuljettajat.

Järjestörintama säröilee, sillä Kunnallisvirkamiesliittoon kuuluvan Liikennelaitoksen virkailijayhdistyksen viisisataa kuljettajaa päätti jäädä lakon ulkopuolelle.

Jos lakko alkaa, siinä ovat mukana vain AKT ja KTV. Ammattiliittojen välillä on eripuraa, sillä STTK:laiseen Kunnallisvirkamiesliittoon kuuluva viidensadan jäsenen Liikennelaitoksen virkailijayhdistys päätti äänestyksen jälkeen olla menemättä lakkoon.

Osa raitiovaunuista ja linja-autoista liikkuu huomenna, vaikka lakko alkaisikin. Junat kulkevat joka tapauksessa.
(MTV3/Jussi Eronen-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.