Mainos

Lakkoneuvotteluille etsitään uutta aikaa

Suomen liikennelentäjien liiton puheenjohtaja Kristian Rintala on tavannut aamupäivällä valtakunnansovittelija Esa Lonkan.

Lonka ei pysty vielä arvioimaan, milloin kiistan sovittelua jatketaan. Lonka toteaa MTV:n uutisille, että ei ole syytä pyytää osapuolia koolle, ennen kuin tapahtuu jonkinlaista lähentymistä.

- Tällä hetkellä ei ole syytä palata neuvottelupöytään, koska ei ole mitään sovittavaa. Mistään aikatauluista ei ole sovittu, toteaa Lonka.

Lonka myös kiistää, että osapuolten välit olisivat tulehtuneet.

- Neuvottelutilanne on kireä. Uskon kuitenkin, että kiistan osapuolilla on olemassa neuvotteluyhteys, Lonka sanoo.

Liikennelentäjien liiton puheenjohtaja Rintala kertoo MTV:n uutisille, että kiistassa hiertää edelleen ulkopuolisen työvoiman käyttö Finnairin koneissa.

Päätöstä neuvottelujen jatkamisesta ei ole, mutta Rintalan mukaan lentäjät ovat valmiita jatkamaan keskusteluja työnantajan kanssa vaikka heti.

- On hirveän vaikea sanoa, kuinka pitkään lakko tulee kestämään. Se tulee päättymään siihen, kun saamme työehtosopimuksen. Meillä on valmius istua neuvottelupöytään vaikka heti, Rintala sanoo.

Finnairin lentäjien lakko alkoi viime yönä. Finnair lentää tänään ainoastaan kaksi reittilentoa Bangkokista Helsinkiin.

Suurin osa lomalennoista pyritään kuitenkin lentämään normaalisti. Jo eilen Finnair perui parikymmentä ulkomaan- ja kotimaanlentoa.

Myös työnantajapuoli odottaa neuvotteluyhteyttä

Myös työnantajapuoli viestittää halukkuudestaan palata neuvottelupöytään nopeallakin aikataululla.

Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Kai Schmidt sanoo, että valtakunnansovittelija Lonka ei ole vielä ollut yhteydessä, mutta hän uskoo, että Lonka saattaa haluta tavata heidätkin jo tänään.

- On hyvä, että Lonka tapaa ensin lentäjät, koska lentäjien pitää yksilöidä asiat, jotka olivat työehtosopimusesityksen hylkäämisen taustalla. Työnantaja ei voi arvailla, miten sopimusta pitäisi muuttaa, Schmidt sanoo.

Katso Jussi Kärjen raportti

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Katso Tarja Hakulisen raportti

Katso Hannu Alstan raportti Oulunsalosta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.