Mainos

Lakkoliikenne sujunut rauhallisesti - paikkakuntakohtaiset erot suuria

Kuljetusalan lakko vaikutti tänään liikenteen sujumiseen eri paikkakunnilla varsin vaihtelevasti. Tärkeimpien reittien kaukoliikenne sujui hyvin, vaikka vuorovälit olivat kaikkialla maassa normaaliliikennettä harvempia. Pääkaupunkiseudun liikenteessä lakko sujui perjantaina melko rauhallisesti. Pohjolan Liikenteen Helsingistä Turkuun, Kotkaan ja Haminaan liikennöiviä bussien pikavuoroja ajettiin normaalissa laajuudessa.

Bussien reitit pyritään ajamaan ympäri maata

-Olemme lisänneet vuoroja ainoastaan Kotkan suuntaan, koska siellä ajetaan vähemmän muuta liikennettä, kertoi Pohjolan Liikenteen henkilöyhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Alanko. Sen sijaan Joensuussa liikennöivän Savo-Karjalan Linjan ajomestari Jari Hietala valitti, että yhtiö pystyy ajamaan ainoastaan yhtä linjaa Joensuusta Polvijärvelle. Savo-Karjalan Linja liikennöi normaaliaikana 16:ta eri linjaa Joensuun seudulla. Hietalan mukaan sekä koululaisliikenne että kaupungin paikallisliikenne ovat lakon takia pahasti häiriintyneet.
-Bussien rahtiliikenteessä lakko on näkynyt kuljetusten hidastumisena, kertoi Matkahuollon kenttäpalveluiden palvelupäällikkö Juha Wallin. Matkahuollon 64 linja-autoasemasta neljä on jouduttu sulkemaan ja monien asemien aukioloaikoja lyhentämään.
-Aikataulujen neuvontapalvelut on nyt saatettu ajan tasalle. Aiemmin neuvonta oli hankalampaa, koska emme olleet selvillä kaikkien vuorojen kulkemisesta, Wallin sanoi.

Kaukoliikenteen viikonloppuvuorot

VR on lisännyt kaukojunien vaunuja viikonlopun ruuhkajuniin. IC-juniin pyritään lisäksi lisäämään vaunuja jatkuvasti paikkamyynnin perusteella.
-Ruuhkaisimpiin IC-juniin Poriin, Jyväskylään, Ouluun ja Savon suuntaan on lisätty viikonloppuvaunuja, kertoi

Juniin on lisätty viikonloppuvaunuja

Helena Jokivuo VR:stä. Kaukoliikenteen bussien pikavuorot pyrittiin hoitamaan mahdollisimman hyvin perjantain ja sunnuntai-illan ruuhkahuippujen aikana. Maaseudun ja kaupunkien lähi- ja paikallisliikenteen vakiovuorot sen sijaan hiljenevät viikonlopuksi.

Ellei työtaisteluun saada viikonlopun aikana ratkaisua, palataan maanantaina hoitamaan bussivuoroja samassa tärkeysjärjestyksessä kuin kuluneella viikolla: ensisijaisesti pyritään ajamaan työmatka- ja koululaisvuorot.
(MTV3-STT)

Pääkaupunkiseudulla ajettavista bussilinjoista saa ajantasaista ja aikataulutietoa liikenneneuvonnasta 0100-111 kello 7-19.

Muita lakkolinkkejä: YTV:n aikataulut
HKL:n aikataulut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.