Mainos

Lakkoleikkuri Fort Jamesin tuloksessa

Fort James Suomi Oy:n myynti oli viime vuonna 856 miljoonaa markkaa, mikä on kuusi prosenttia edellisvuotista enemmän. Pehmopaperia valmistava yhtiö toimi aiemmin Nokian Paperin nimellä. Yhtiön tulos ennen veroja ja tilinpäätössiirtoja oli noin 40 miljoonaa markkaa. Parannusta tuli 35 miljoonaa markkaa, vaikka koneet seisoivat syksyllä lähes kaksi viikkoa lakon vuoksi.

Nokian Paperi joutui Paperiliiton ja ABB Servicen huoltomiesten liittorajakiistojen päänäyttämöksi. Lakkoliike levisi muutamiksi päiviksi muihinkin paperitehtaisiin. Toimitusjohtaja Olavi Toivola laskee, että lakko leikkasi tulosta 7-8 miljoonaa markkaa. Parannukset löytyivät tuottavuuden tehostamisesta.

Nokian Paperi otti loppuvuodesta käyttöön nimen Fort James Suomi Oy. Yhtiöllä on tehtaita Nokialla, Ikaalisissa ja Ivantejevkassa Venäjällä. Nimenmuutoksen taustalla oli omistajan James Riverin ja Fort Howardin fuusio Fort James Corporationiksi. Yhtyneen Fort Jamesin liikevaihto ylitti 40 miljardia markkaa, joten se on maailman toiseksi suurin pehmopaperiyhtiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.