Mainos

Lakko vaikeuttaisi lääkärireissuja

Mikäli potilaalla ei ole mahdollisuutta käyttää julkisia kulkuvälineitä, hän voi saada matkakorvauksia Kelalta. Lääkekuljetuksiin lakon ei pitäisi vaikuttaa.

Kuljetuslakko aiheuttaa käytännön hankaluuksia lääkärikäyntien ja sairaalamatkojen osalta eri puolilla maata. Tilanne ei kuitenkaan ole uusi, sillä samanlaisia on ollut menneitten vuosien aikana. Suomen lääkäriliiton puheenjohtaja Pekka Anttila ei muista sellaista sattuneen, että joku potilas jäisi kokonaan hoitamatta lakon takia.

- Jos vastaanottokäyntiä varten on otettava taksi, on potilaan pyydettävä lääkäriltä todistus Kelalle matkakustannusten korvaamista varten, hän sanoo.

Esimerkiksi Kuopion yliopistollisen sairaalan poliklinikka-aikoihin ennustetaan tulevan peruutuksia auto- ja kuljetusalan lakon takia. Etenkin muista kunnista tulevilla asiakkailla kulkuyhteydet sairaalan toimipisteisiin heikkenevät tuntuvasti lakon myötä.

Sunnuntai-iltapäivään mennessä sairaalan vaihteeseen oli soittanut yksi huomisen ajastaan huolestunut asiakas. Kyselyjen arvellaan lisääntyvän huomenna.

Kuopiossakin henkilökunta on jo sopinut kimppakyydeistä.

Lääkekuljetukset sujuvat normaalisti

Lääkekuljetuksiin lakon ei pitäisi vaikuttaa. Yliopiston Apteekin tukkuliikkeiltä saaman tiedon mukaan lääkekuljetukset hoidetaan normaalisti lakon aikana.

-Sama koskee myös muitakin apteekkeja, koska samoista tukkuliikkeistä tulevat niillekin tavarat, kertoo Yliopiston apteekin farmaseuttinen johtaja Janne Mikkola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.