Mainos

Lakko uhkaa viedä makkaran juhannuspöydästä

Viime yönä alkanut elintarvikealan lakko on pysäyttänyt merkittävän osan ruokatehtaista. Kaupan liitto vakuuttaa, ettei ruoka lopu kaupoista, mutta vakuuttelu on turhaa, sillä uhattuna ovat peräti suomalaiset perusarvot. Kuusipäiväinen lakko uhkaa viedä grillimakkaran juhannuspöydästä.

Helsinkiläisen K-kauppiaan mukaan lakon vaikutukset saattavat tiettyjen tuotteiden osalta näkyä jopa juhannukseen asti. Yksi ongelmatuotteista on juuri makkara.

- Lakko voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, että grillimakkaroita ei ole juhannuksena hirveästi tarjolla - varsinkin jos lakko kestää yli tuon kuusi päivää, kauppias Markus Ranne arvioi K-supermarket Hertasta.

Ranne selittää makkarapulaa teollisuuden puskureiden puuttumisella.

- Koska teollisuudelta puuttuvat puskurit, niin siellä eletään kädestä suuhun koko ajan. Ja sitten kun määrät kesän lähetessä kasvavat, joudutaan myymään aika paljon eioota, Ranne toteaa.

Ranne ymmärtää hyvin suomalaisen tuskan, sillä grillimakkaran puuttuminen on tunnetusti kauhea asia - erityisesti juhannuksena.

Ihan surkea tilanne ei kuitenkaan ole, sillä ruokaa kyllä riittää kaupassa. Juhannuksen ruokalistaa täytyy vain vähän muokata.

- Juhannuksena täytyy ehkä ostaa porkkanoita ja kokolihaa, Ranne naurahtaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.