Mainos

Lakko uhkaa siirtää transitoliikenteen Venäjälle

Suomen Satamaliiton toimitusjohtaja Markku Mylly pelkää AKT:n lakon siirtävän Suomen lävitse kulkevaa transitoliikennettä muille reiteille.

- Transitoliikenne, joka on meille merkittävä tulonlähde, noin 5-10 prosenttia koko tavaraliikenteen voluumista, nämä reitit hakee uusia reittejä ja saattaa olla, että ne ei koskaan palaa takaisin.

Myllyn mukaan Venäjä satsaa merkittävästi omiin satamiinsa tässä Suomenlahden alueella, Baltian satamat ovat myös investoimassa infrastruktuuriin ja nämä satamat kilpailevat merkittävästi Suomen transitokuljetuksista. Myös autokuljetukset vähenisivät huomattavasti Venäjän rakentaessa satamia Suomenlahdelle.

- Ilman muuta Venäjän tavoitteena on myös, että nämä arvotavara-kuljetukset pystyttäisi viemään Venäjän kautta. Tähän saakka Suomen etuna on ollut Suomen turvallisuus, mutta Venäjä satsaa myös tähän puoleen.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Myllyn mukaan Pietari ja sen lähiseudun satamat ovat varteenotettavia kilpailijoita satamaliikenteen uusiksi reiteiksi.

Katso Suomen Satamaliiton toimitusjohtajan Markku Myllyn haastattelu (Huomenta Suomi 9.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.