Mainos

Lakko uhkaa laajentua New Yorkin joukkoliikenteessä

New Yorkin kuljetustyöntekijät ovat äänestäneet osittaisen lakon aloittamisesta. Mikäli New Yorkin liikenneviranomaiset ja kuljetustyöntekijät eivät saavuta sopua neuvotteluissa määräaikaan mennessä, lakko pysäyttää kaiken bussi- ja metroliikenteen. Lakko vaikuttaisi neljän miljoonan matkustajan liikkumiseen kaupungissa.

New Yorkin kuljetustyöntekijöiden liitto on päättänyt aloittaa osittaisen lakon. Se käynnistyy kahdesta yksityisestä bussilinjasta ja voi levitä muualle joukkoliikenteeseen.

Kuljetustyöntekijöiden liiton johtaja Roger Toussaint ei kertonut, koska työtaistelua on tarkoitus laajentaa. Lakko koskettaa aluksi vain pientä osaa liiton 34 000 työntekijästä.

Työntekijät äänestivät lakon puolesta, kun eivät päässeet sopuun New Yorkin liikenneviranomaisten kanssa Manhattanilla käydyissä maratonneuvotteluissa. Työntekijät hylkäsivät työnantajan esittämän kuuden prosentin vuotuisen korotuksen palkkaansa seuraaviksi kolmeksi vuodeksi ja vaativat kahdeksan prosentin korotusta. New Yorkissa on noin 33700 työntekijää busseissa ja metroissa.

Lakko voi vaikuttaa kasvaessaan noin neljän miljoonan matkustajan liikkumiseen kaupungissa. Kaupungin pormestarin Michael Bloombergin mukaan lakko maksaisi 400 miljoonaa dollaria eli noin 334 miljoonaa euroa päivässä.

Monet varautuivat torstaina lakkoon majoittumalla hotelleihin lähelle työpaikkojaan. Yksityisautoilijoille on myös annettu määräys, että kaupungin keskustaan ei saa tulla autolla ilman, että autossa on vähintään neljä ihmistä. Koulut on suunniteltu avattavaksi kahta tuntia normaalia myöhemmin, jotta kaikki 600 000 joukkoliikennettä normaalisti käyttävää koululaista ehtisivät ajoissa tunneille.

New Yorkin joukkoliikenteessä oli viimeksi suuri lakko vuonna 1980. Lakko kesti tuolloin 11 päivää.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.