Mainos

Lakko sulkisi osan Alkoista

Alkon työntekijöiden kolmipäiväinen lakko uhkaa alkaa torstaina.

Vain osa Alkon myymälöistä voidaan pitää auki, jos Alkon työntekijöiden kolmipäiväinen lakko alkaa torstaina. Johtaja Kari Pennanen Alkosta ei kuitenkaan lähtenyt vielä tänään ennakoimaan auki pidettävien Alkojen määrää. Vaitonaisuuttaan hän perusteli sillä, että lakon alkaminen ratkeaa vasta keskiviikkona.

Palkkaneuvotteluja työnantajan puolesta hoitava Suomen Kaupan liiton asiamies Arto Kettunen uskalsi sentään arvioida, että vain "suppea määrä myymälöitä" voitaisiin pitää auki. Myös Kettunen luottaa sopimuksen syntyyn.

Alkolla on lähes 340 myymälää. Kiireisimmät päivät ovat perjantai ja lauantai, jolloin kassaan kilahtaa noin 55 prosenttia viikon myyntituloista.

Todennäköisesti paikalla olevia esimiehiä ja muita työntekijöitä keskitetään auki pidettäviin myymälöihin ja osa myymälöistä pidetään kiinni. Esimiesten kanssa sopimus on jo tehty. Pennanen uskoo myös osan myyjistä olevan halukkaita tulemaan töihin.

- Se kartoitetaan siinä vaiheessa, kun nähdään, miten neuvotteluissa käy, Pennanen sanoi.

Hänen mukaansa pyrkimys on pitää mahdollisimman moni myymälä auki. Siihen taas vaikuttaa ratkaisevasti työssä olijoiden määrä.

- Asiakaspalvelu pitää pystyä moitteetta turvamaan auki pidettävissä myymälöissä. Tietysti myös turvallisuuteen ja tavaravirtoihin liittyvät kysymykset pitää pystyä ratkaisemaan, Pennanen selvitti.

Edellisen kerran Alkon työntekijät lakkoilivat vuonna 2005, mutta silloin lakko jäi todella lyhyeksi. Neuvottelutulos syntyi varhain aamulla eikä kaikille työntekijöille saatua tietoa ennen Alkojen avautumista. Myymälöitä avattiin sitä mukaa, kun henkilökuntaa saatiin paikalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.