Mainos

Lakko sulki postit

Lähes kaikki Postin konttorit ja puhelinpalvelu ovat tänään kiinni päivän mittaisen työtaistelun vuoksi. Lakolla protestoidaan Postin ulkoistamissuunnitelmia.

Suurin osa postikonttoreista on tänään suljettuna Postin toimihenkilöiden päivän mittaisen työtaistelun vuoksi. Mielenilmauslakkoon osallistuvat periaatteessa kaikki noin 300 postikonttoria ja noin 1500 postin toimihenkilöä. Näistä kuitenkin yli 30 postia oli aamupäivällä toiminnassa esimiesten ja osin muun henkilöstön voimin.

Osa työttömyyspäivärahoista ja työmarkkinatuista myöhästyy ensi viikolla postilakon vuoksi. Kansaneläkelaitos ei ole saanut palautuskuoria, joiden joukossa on myös työttömyysaikaa koskevia ilmoituksia. Mikäli kuoret palautuvat Kelalle ensi maanantain postissa, avustukset pyritään maksamaan keskiviikkona, eli päivän myöhässä.

Avoinna olevat postit sijaitsevat pääasiassa suurimmissa kaupungeissa. Esimerkiksi Helsingissä auki on kuusi, Vantaalla ja Espoossa kummassakin kolme sekä Tampereella ja Turussa yksi konttori. Postikonttoreita on auki ainakin Nummelassa, Karkkilassa, Riihimäellä, Lahdessa, Nastolassa, Hollolassa, Mäntässä, Valkeakoskella, Jyväskylässä, Keuruulla, Kouvolassa, Mäntyharjulla, Lappeenrannassa, Vaasassa, Nurmeksessa ja Oulussa.

Lisäksi Postin puhelinpalvelu on pyritty pitämään toiminnassa vähäisellä henkilöstömäärällä. Noin 1100 yrittäjien hoidossa olevaa asiamiespostia palvelee tänään tavalliseen tapaan. Myös postit ja lehdet jaettiin normaalisti. Myöskään postin kuljetuksiin ja kirjelaatikkojen tyhjennyksiin työtaistelutoimilla ei ollut vaikutusta.
Postin toimihenkilöt jäivät pois töistä vastalauseena Postin päätökselle kokeilla yhteispalvelupisteitä Kymppi-kioskien kanssa. STTK:lainen Postin toimihenkilöliitto päätti mielenilmauksesta eilen Postin julkistettua tehneensä Wihuri Oy:n kanssa aiesopimuksen yhteisen yhtiön perustamisesta. Liiton mielestä uudistuksessa ei ole turvattu henkilöstön asemaa. Kiista koskee tässä vaiheessa 25 henkilöä.

Mahdollisista muista painostustoimista ei ole päätöksiä. Kokeilua koskevat yt-neuvottelut ovat vielä kesken. Vuoden mittaisen kokeilun kohteiksi on suunniteltu posteja Helsingin Käpylässä ja Mellunkylässä, Vantaan Martinlaaksossa ja Hiekkaharjussa, Klaukkalassa sekä Turun Varissuon ja Ilpoinen-Haritun posteissa. Mahdollisesti mukaan tulee myös Järvenpään Kinnarin posti.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 17.05.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.