Mainos

Lakko sotkee yhä SAS:n lentoja

Kaikki SAS:n lennot Kööpenhaminaan ja sieltä pois on peruttu Suomen aikaa kello 18:een asti.

Lentoyhtiö SAS on perunut Helsingin ja Kööpenhaminan väliset lentonsa lentäjien lakon takia. Lisäksi yhtiö joutuu ilmeisesti peruuttamaan myös huomenna kaikki lentonsa Helsingistä Kööpenhaminaan ja Kööpenhaminasta Helsinkiin.

- Saattaahan tietenkin olla, että joitakin muutoksia vielä tulee, mutta ainakin nyt liikennevalvonta on päättänyt peruuttaa keskiviikon lennot, kertoi SAS:n Suomen-viestintäjohtaja Tom Cristides illansuussa.

Myös eilen SAS joutui peruuttamaan muutamia lentoja Kööpenhaminaan.

Sen sijaan lakko ei ole vaikuttanut mitenkään SAS:n tytäryhtiön Blue1:n lentoihin, ja niinpä esimerkiksi tänään viimeinen vuoro Helsingistä Kööpenhaminaan lähti reitilleen normaalisti kello 21.15.

SAS:n lentäjien lakko on vaikuttanut Kastrupin lentokentän toimintaan eilisestä lähtien. Kymmenettuhannet matkustajat ovat joutuneet muuttamaan matkasuunnitelmiaan työtaistelun takia. Pelkästään eilen yhtiön vuoroja jäi lentämättä kaikkiaan 270.

Noin 150 työntekijää marssi ulos työpaikoiltaan eilenaamuna Kööpenhaminassa vastalauseeksi kaavailluille irtisanomisille. Samaan aikaan noin 60 norjalaisyhtiö SAS Braathensin lentäjää jättäytyi sairaslomalle. Tämän uskotaan liittyvän lakkoiluun.

SAS on ilmoittanut pitävänsä lakkoa laittomana.

(MTV3-STT-AFP)

(23.1.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.