Mainos

Lakko sekoitti lentoliikenteen

Lentäjien lakkoilun vuoksi SAS on joutunut perumaan kaikki Kastrupin lentokentältä lähtevät lennot. SAS:n mukaan lakko on laiton.

Ainakin 25000 lentoyhtiö SAS:n asiakasta on joutunut muuttamaan matkasuunnitelmiaan lentäjien lakon takia.

Toistaiseksi tuntematon määrä SAS:n tanskalaisia lentäjiä meni laittomasti lakkoon aamulla. Samaan aikaan noin 60 norjalaisyhtiö SAS Braathensin lentäjää jättäytyi sairauslomalle, minkä uskotaan liittyvän lakkoiluun.

Lähes kaikki lähdöt Kastrupin lentokentältä Kööpenhaminasta on jouduttu perumaan keskiyöhön asti. Vain 16 lennettiin, kun lentämättä jäi 270. Liikenteessä voi olla häiriöitä myös huomenna.

-Meillä ei ole mitään tietoa siitä, lisääntyykö sairauslomalaisten määrä vai vähentyykö se, varoitteli Knyt Lövstuhagen SAS Braathensilta.

SAS ei ole kertonut, kuinka monta lentäjää on lakossa. Yhtiön mukaan lakko on laiton ja lentäjien odotetaan palaavan pian töihin.

Lakko liittyy viimeaikaisiin neuvotteluihin irtisanomisista. Huolta ovat aiheuttaneet lisäksi SAS:n kaavailut pilkkoa yhtiötä.

Työtaistelu on vaikuttanut myös Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähteviin SAS:n lentoihin. Puolen päivän jälkeen peruttiin kolme lähtöä, niistä kaksi Kööpenhaminaan ja yksi Tukholmaan, kerrottiin Ilmailulaitoksesta.

(MTV3-STT-Ritzau-Reuters-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.