Mainos

Lakko pysäyttää jätekuljetuksia pääkaupunkiseudulla

Jätekuljetuksia koskeva lakko vaikeuttaa pääkaupunkiseudun jätekuljetuksia. Kuljettajien työnseisaus alkoi tänään ja se jatkuu ainakin vielä huomiseen.

SAK:laiseen Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoon AKT:hen järjestäytyneet kuljettajat aloittivat lakon päivällä Säkkiväline Oy:ssä. Yhtiön vastuulla on noin neljäsosa pääkaupunkiseudun jätehuollosta. Lakkoon osallistui tänään noin 150 kuljettajaa eli kaikki vuorossa olleet kuljettajat. Aamuvuoron kuljettajat lopettivat työt kesken päivän. Iltavuoro ei tullut ajoon lainkaan.

Lakon syynä on kiista kuljettajien palkkauksesta. Kuljettajat ovat olleet tyytymättömiä yhtiössä vuoden ajan jatkuneisiin neuvotteluihin erilaisten palkkausjärjestelmien yhteensovittamisesta. Osalla Säkkivälineen kuljettajista on yritysfuusion seurauksena toisia parempi palkka. Säkkivälineen palvelukseen tulleet VM-ympäristöhuollon kuljettajat saavat kuljettajien mukaan samoista urakkatöistä parempaa palkkaa kuin vanhat työntekijät.

Säkkivälineen kuljettajat hylkäsivät tänään työnantajan tarjouksen, joka heidän mukaansa oli sama kuin viime tammikuussa tarjottu. Lakko koskee kotitalousjätettä, teollisuus- ja sairaalajätteen kuljetuksia sekä kaupan ja satamien jätettä.

Autoliikenteen Työnantajaliitto pitää lakkoa laittomana. Se vaatii AKT:tä ryhtymään pikaisiin toimiin työrauhan palauttamiseksi.

Jos lakko jatkuu, se aiheuttaa nopeasti vakavia vaikeuksia pääkaupunkiseudun jätehuollossa. Säkkiväline aikoo hoitaa kuljetuksista niin suuren osan kuin mahdollista erilaisin varajärjestelmin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.