Mainos

Lakko perui valtaosan British Airwaysin lennoista

Britannian tärkeimmän lentoyhtiön British Airwaysin matkustamohenkilökunnan lakko sekoitti tänään pahasti etenkin Heathrow'n lentokentän liikenteen.

Yhtiö lensi Heathrow'sta vain 61 reittilentoa tavanomaisten 196 sijasta. Lauantaina päättyvään lakkoon osallistuu noin 8000 yhtiön yhteensä 12000 lentoemännästä ja stuertista.

Matkustajia siirrettiin mahdollisuuksien mukaan muiden yhtiöiden lennoille. Esimerkiksi saksalainen Lufthansa lisäsi vuorojaan ruuhkan purkamiseksi.

Jos sopua British Airwaysin palkkajärjestelyistä ei synny, matkustamohenkilökuntaa edustava ammattiliitto TGWU uhkaa aloittaa toisen kolmipäiväisen lakon.

Lakkokiista kuumensi tunteita

British Airways moitti tänään työtaistelua laittomaksi, koska sen tietojen mukaan lakkoa koskevassa äänestyksessä oli annettu ääniä enemmän kuin siinä oli äänioikeutettuja.

Henkilökunta puolestaan syytti lentoyhtiötä painostustaktiikasta. Yhtiö on uhannut lakkolaisia muun muassa ylennysten ja matkustusetujen menettämisellä. Lisäksi lakkoilevien työntekijöiden annetaan palata työhön vain, jos he sitoutuvat jatkossa olemaan lakkoilematta.

British Airwaysin matkustamohenkilökunnan lakon vuoksi yhtiö on peruuttanut Helsingin ja Lontoon Heathrow n väliset kaksi edestakaista lentovuoroaan. British Airways lentää Helsingistä kuitenkin yhden vuoron Gatwickiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.