Mainos

Lakkautettavat varuskunnat selviävät tänään

Tänään selviää, kuinka monta varuskuntaa Suomessa lakkautetaan. Suunnitelmista kerrotaan virallisesti, kun kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) johtaman työryhmän raporttia puolustusvoimauudistuksesta käsitellään aamulla hallituksen ja presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Puolustusvoimien säästöesityksen on arvioitu johtavan kuuden tai seitsemän varuskunnan lakkauttamiseen.

Reserviläisliiton toiminnanjohtajan Olli Nybergin mukaan varuskuntien lakkauttamisella saattaa olla vaikutuksia asevelvollisten palvelusinnokkuuteen.

– Mitä pidempiä palvelus- ja lomamatkoista tulee, sitä suurempi houkutus on myös kieltäytyä palveluksesta. Miesten palvelusinnokkuus on ollut muutenkin laskussa, Nyberg sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Menoja on tarkoitus karsia vuosittain noin kymmenen prosenttia seuraavien neljän vuoden aikana. Henkilöstömäärä voi pudota 15 000:sta parilla kolmella tuhannella.

Iltalehden eilen kertomien tietojen mukaan puolustusvoimauudistusta valmistellut työryhmä esittää kuuden joukko-osaston lakkauttamista. 1 200 työpaikkaa vähennettäisiin välittömästi.

Kaiken kaikkiaan suunnitteilla olisi Iltalehden mukaan vähentää sodan ajan vahvuutta nykyisestä 350 000 sotilaasta 230 000 sotilaaseen.

Tiedotustilaisuus suorana netissä

Kello 8 alkavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksen jälkeen hallitus pitää tiedotustilaisuuden varuskuntien kohtalosta valtioneuvoston linnassa. Paikalla ovat pääministeri Jyrki Katainen (kok.), valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.), puolustusministeri Stefan Wallin (r.), kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (sd.), ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) ja sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) sekä puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen ja muita puolustushallinnon asiantuntijoita.

Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston netti-tv:ssä ja tilaisuuden jälkeen katsoa samalla sivulla tallenteena.

(MTV3 - STT)

Katso Reserviläisliiton toiminnanjohtajan Olli Nybergin haastattelu: (Huomenta Suomi 8.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.