Lakkaa valittamasta – tutkijoiden mukaan se voi koitua kohtaloksesi!

Tutkijat tuntuvat olevan erityisen kiinnostuneita pitkään elävien ihmisten salaisuudesta – milloin syynä pidetään terveitä elintapoja, milloin epäterveellisiä elintapoja ja milloin yksinelämistä tai hyviä sosiaalisia suhteita. Tällä kertaa tuore tutkimus kertoo, että kaikki on kiinni omasta, positiivisesta asenteestasi.

Zürichin yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan positiivinen ajattelu ja se, että kerrot ihmisille olevasi terve, takaa pitkän elämän.

Ne, jotka kertoivat muille ihmisille voivansa hyvin elivät pidempään kuin ne, jotka kertoivat voivansa huonosti. Tutkijat ottivat seurannassaan huomioon myös muut riskitekijät, kuten huonot elintavat ja sairaudet.

70-luvulla tehdyssä tutkimuksessa pyydettiin 8 000 ihmistä arvioimaan terveydentilaansa, jonka jälkeen heille tehtiin lääkärintarkastus.

Kolme vuosikymmentä myöhemmin tutkimukseen osallistuneet arvioitiin uudelleen. Ne, jotka kertoivat terveydentilastaan aikaisemmin positiivisesti olivat eläneet pidempään kuin ne, jotka olivat valittaneet vointiaan jo nuorena.

– Tutkimuksemme osoittaa, että ihmiset jotka arvioivat terveydentilansa erinomaiseksi myös ylläpitävät terveyttään tulevaisuudessa. Tähän voivat kuulua myös positiivinen elämänasenne ja tyytyväisyys omaa elämää kohtaan, kommentoi David Fäh Zürichin yliopistosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja