Mainos

Lakimuutos pidentää minimiajokieltoa

Uuden lain myötä minimiajokielto pitenee kahdesta viikosta kuukauden mittaiseksi.

Vakava piittaamattomuus on lisääntynyt liikenteessä jatkuvasti. Varsinkin törkeät ylinopeudet ovat virkavallan riesana yhä useimmissa liikennerikkomustapauksissa. Maaliskuun alusta alkaen tälle kehitykselle yritetään laittaa jarruja, sillä silloin voimaantuleva lakimuutos pidentää minimiajokieltoajan nykyisestä kahdesta viikosta kuukauden mittaiseksi.

Liikkuvan poliisin miehet ovat nähneet tien päällä monenlaisia toimintaratkaisuja. He ymmärtävätkin, miksi lainlaatija on juuri ajokieltoasiaan puuttunut.

- Hyvin monesti asiakkaat ottavat suurenkin sakon vastaan, mutta pyytävät lyhyttä ajokieltoa. Eli tämä ajokielto on nyt ajateltu, että se olisi se, joka paremmin sitten purisi, että liikennevirta saataisiin tasaisemmaksi ja sääntöjen mukaan kulkevaksi, toteaa ylikonstaapeli Martti Lahti Seinäjoen liikkuvasta poliisista.

Uuden lain myötä myös ammattiautoilijoiden vakaviin rikkomuksiin suhtaudutaan tarkemmin, sen sijaan rattijuopoille ei ole tulossa mitään erityistiukennuksia. MTV3:n haastattelemat autoilijat hyväksyivät kaikki ajokiellon pidentämisen ja olivat panneet merkille höltyneen liikennekurin.

- No kyllä se on höltynyt aika lailla. Se on ainakin tässä taksihommassa, että kun tasaisesti yrittää ajaa, niin kyllä siellä niitä ohittelijoita on, ja sitten niitä oho-tilanteita, sanoo ähtäriläinen taksiyrittäjä Ari Hietakangas.

Uusi laki astuu voimaan maaliskuun alussa ja se koskee myös valvontakameroiden mittaamia törkeitä ylinopeuksia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.