Mainos

Lakiesitys Venezuelassa: Äidin on pakko imettää vauvaansa

Venezuelan kongressi pohtii ensi viikolla lakiesitystä, joka kieltäisi vauvojen pulloruokinnan. Esitys tähtää lasten terveyden parantamiseen imetystä lisäämällä ja äidinmaidonvastikkeen käytön vähenemisellä.

Valtaapitävän sosialistipuolueen edustajan Odalis Monzonin mukaan lakiesitys kieltäisi "kaikentyyppisen pulloruokinnan".

– Haluamme lisätä äidin ja lapsen välistä rakkautta. Se on kadonnut monikansallisten yhtiöiden takia, jotka myyvät äidinmaidonvastiketta, Monzon sanoi televisiohaastattelussa torstaina.

Monzon ei kuitenkaan tarkentanut, millaisia sanktioita olisi luvassa niille äideille, jotka rikkovat mahdollista lakia. Hän ei myöskään kommentoinut, kuinka kauan imetystä tulisi jatkaa.

Lakiesitys sallisi pulloruokinnan joissakin poikkeustapauksissa, kuten esimerkiksi äidin kuollessa tai jos äidin maidontuotanto on liian vähäistä.

Tavalliset venezuelalaiset eivät ole olleet esityksestä kovin innoissaan.

– Ihmisten pitäisi olla vapaita syöttämään lastaan miten haluavat, sanoo 27-vuotias äiti Ingrid Rivero Caracasista.

– Minun tyttäreni lopetti rintaruokinnan ollessaan seitsemän kuukauden ikäinen. Mitä minun olisi pitänyt tehdä? Pakottaa hänet (imetykseen)?

Myös opposition kannattajien mielestä laki on jälleen yksi esimerkki siitä, miten edesmenneen presidentin Hugo Chavezin hallitus yrittää ulottaa otteensa yksityisten kansalaisten elämään.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.