Mainos

Lakiehdotus sähköpostin valvonnasta läpi Britanniassa

Britanniassa on hyväksytty pitkään kestäneen pallottelun jälkeen lakiesitys, joka antaa poliisille ja turvallisuuspalveluille valtuudet tarkkailla yksityisiä sähköposteja. Kuukausien kinastelun ja lukuisten hallituksen myönnytysten jälkeen ehdotus meni läpi ilman äänestystä.

Hallituksen mukaan uusi laki ainoastaan päivittää poliisin valtuudet valvoa viestintää. Näin poliisi pystyy valvomaan "teknologisesti edistyksellisiä rikollisia". Ihmiset, jotka eivät suostu luovuttamaan salauskoodejaan poliisille, voivat saada jopa kahden vuoden vankilatuomion. Hallitus on samalla myöntänyt, että useimmissa tapauksissa yhtiöt lähettävät salaiset viestinsä kuitenkin paperilla postitse kuin salattuina sähköposteina.

Sisäasiainministerin täytyy henkilökohtaisesti vahvistaa kaikki sähköpostin valvontaan liittyvät tarkastusluvat. On kuitenkin vaarana, että laki saattaa ajaa verkossa tapahtuvan liiketoiminnan pois Britanniasta - ei ainoastaan kustannussyistä, vaan myös kaupan luottamuksellisena pitämiseksi. Kansalaisoikeusjärjestöt ovat myös närkästyneitä yksityisyyden rikkomisesta. Euroopan valtiot tarkastelevat lakimuutosta lähemmin säätäessään omia Internet-lakejaan.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.