Mainos

Laki homoliitoista etenee Espanjan parlamentissa

Lakiehdotus homoliitoista sai taakseen selvän enemmistön Espanjan parlamentin alahuoneessa, mutta edessä on vielä senaatin käsittely. 70 prosenttia espanjalaisista kannattaa lakiehdotusta.

Espanjan parlamentin alahuone on hyväksynyt lain samaa sukupuolta olevien avioliitosta ja oikeudesta adoptoida lapsia. Jos senaatti hyväksyy lain, tulee Espanjasta kolmas eurooppalainen maa, joka hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot. Belgia ja Hollanti ovat jo aiemmin laatineet vastaavanlaiset lait. Adoptointioikeus on kuitenkin vain Hollannissa.

Espanjassa laki saattaa tulla voimaan kesällä. Parlamentin äänestyksessä lain puolesta äänesti 183 kansanedustajaa, sitä vastaan 136 ja kuusi pidättyi äänestyksestä. Sosialistihallituksen lakiesitystä kannattivat kaikki muut puolueet paitsi konservatiivinen pääoppositiopuolue. Myös jotkut Katalonian ja baskialueiden edustajat vastustivat lakia. Vastustajat olisivat halunneet lain, jossa liittoa ei olisi kutsuttu avioliitoksi ja johon ei olisi sisältynyt adoptio-oikeutta.

Myös Espanjan katolinen kirkko vastustaa uutta lakia. Maan katolisten, juutalaisten, protestanttien ja ortodoksien edustajat ovat laatineet harvinaislaatuisen yhteisen lausunnon, jossa sanotaan, että samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat vastoin juutalais-kristillistä perinnettä.

Mielipidetutkimusten mukaan 70 prosenttia espanjalaisista kannattaa lakiehdotusta.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.