Laivueen komentaja: Keuruulla pudonneen Hawkin ohjaajat kotiutuvat sairaalasta todennäköisesti tänään

Mitä Keuruulla pudonneen Hawkin ohjaajien tilasta tiedetään? Haastattelussa laivueen komentaja 5:18
Mitä Keuruulla pudonneen Hawkin ohjaajien tilasta tiedetään?

Maanantaina Keuruulla pudonneen Hawk-suihkuharjoituskoneen ohjaajat kotiutuvat sairaalasta todennäköisesti tänään.

Laivueen komentaja, majuri Teemu Mahlamäki kertoo MTV Uutisille tavanneensa pudonneen koneen kaksi ohjaajaa sairaalassa maanantai-iltana.

– Silloin olotilat ja vointi oli hyvä. Sain luvan tiedottaa julkisuuteen, että todennäköisesti kotiutuvat sairaalahoidosta tänään. Mutta tarkkailu jatkuu ja myöskin henkinen palautuminen on vasta alkamaisillaan, Mahlamäki sanoo MTV Uutisille.

Kaikki Ilmavoimien 32 Hawk-suihkuharjoituskonetta on toistaiseksi lentokiellossa Keuruun onnettomuuden takia.

Voiko Hawkeihin vielä luottaa?

– Ne ovat erittäin luotettavia. Pitkä palvelushistoria ja pitkään on vielä tulevaisuuttakin. Käytössä ovat olleet erittäin luotettavia myös maailmanlaajuisen tarkastelun perusteella.

Mahlamäen mukaan onnettomuuden syitä selvittävä tekninen tutkinta on käynnissä. Onnettomuuden syitä on selvitetty myös haastatteluin. Turmapaikka on eristetty.

– Tutkinnassa on vahvistettu, että moottori on sammunut jo ilmassa joko ohjaajien toimesta tai vikaantumisen kautta.

Ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskone joutui onnettomuuden Keuruulla maanantai-iltapäivällä. Lentäjät pelastautuivat heittoistuimella.

Onnettomuus tapahtui, kun käynnissä oli lentoharjoitus, jonka aikana ilmassa oli kaksi konetta. Pudonneessa koneessa oli onnettomuushetkellä lento-oppilas ja lennonopettaja.


Lue myös:

    Uusimmat