Mainos

Laivasta pudonneen etsinnät lopetettiin

Tapahtumapaikka on pari kilometriä Helsingin majakasta länteen. Viitisen tuntia jatkuneita etsintöjä vaikeutti voimakas tuuli.

Mereen pudonneeksi ilmoitettua alle 30-vuotiasta suomalaismiestä etsittiin Helsingin edustalla eilen illalla. Etsintöihin osallistui muun muassa matkustaja-aluksia sekä rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien helikopteri. Etsinnät lopetettiin tuloksettomina kello 22:n jälkeen, ja niitä jatketaan normaalin partioinnin yhteydessä.

Helsingin Sataman VTS-palvelu sai noin kello 17.20 Tallink AutoExpress 2 -katamaraanilta tiedon, että mies oli pudonnut siltä mereen. Putoamisella oli useita silminnäkijöitä. Katamaraanilta heitettiin tapahtumapaikalle valopoijuilla varustettu pelastusrengas.

Katamaraanin ja luotsikutterin lisäksi etsintöihin osallistuivat muun muassa matkustaja-alukset Silja Serenade ja Viking Linen Gabriella, rahtilaivat Translandia ja Finnmill sekä meripelastusseuran alus Jenny Wihuri.

Tapahtumapaikka on noin 20 kilometriä Helsingistä etelään, pari kilometriä Helsingin majakasta länteen. Katamaraani oli tulossa Tallinnasta Helsingin Länsisatamaan.

Etsintöjä vaikeuttivat 10-14 sekuntimetrin nopeudella puhaltanut tuuli sekä vesisade. Meriveden lämpö Helsingin edustalla on tällä haavaa noin +4. Sellaisessa kylmyydessä ihminen voi rajavartiolaitoksen mukaan selvitä vedessä ilman erikoisvälineistöä alle kaksi tuntia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.