Mainos

Laivaliikenne reippaassa kasvussa

Kesän laivaliikenne on piristynyt lamavuosista. Sekä Silja Linen että Viking Linen matkustajamäärät ovat kasvaneet reippaasti viime kesästä. Myös Tallinnan laivaliikenne kasvaa jälleen.

Viking Line kuljetti heinäkuussa viidenneksen enemmän matkustajia kuin viime vuonna. Silja Linen luvut sen sijaan ovat pysytelleet viimevuotisissa lukemissa. Tallinnan laivamatkailua hallitseva virolainen Tallink-varustamo on puolestaan kasvattanut matkustajamääriään heinäkuussa parikymmentä prosenttia.

- Suomalaisilla menee hyvin ja suomalaisilla on rahaa, ennen kaikkea halua käyttää sitä rahaa. Samoin ruotsalaisilla on rahaa ja kruunu on vahva tällä hetkellä. Lisäksi erinomainen lomasää on tehnyt tehtävänsä matkailun piristymiselle, toteaa Viking Linen markkinointijohtaja Risto Peltola.

Osasyynä laivamatkailun piristymiseen onkin ruotsalaisturistien paluu Ruotsin-laivoille. Myös Ahvenanmaalta sallittu tax free -ostosten tuonti on vilkastuttanut Lounais-Suomen laivamatkailua.

Tax free -myynnin todennäköinen loppuminen vuonna 1999 tietää laivayhtiöille melkoista uhkaa. Uhkia voi tulla myös ulkomailta: Ruotsin ja Tanskan väliset siltahankkeet, ja Eurotunneli vievät markkinoita sikäläisiltä varustamoilta.
(MTV3/Leena Laakso)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.