Mainos

Laivakiistaan haetaan ratkaisua

Merimies-Unionin myötätuntolakon sovittelut on aloitettu. Kiistan osapuolet aloittivat neuvottelut puoli yhdeksältä.

Silja Line

Mikäli neuvottelut eivät tuota tulosta, Silja Linen laivaliikenne saattaa vaikeutua entisestään, sillä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ryhtynyt tukilakkoon Siljan laivojen osalta. AKT ei aio purkaa Silja Linen laivojen lastia tai suorittaa muitakaan laivassa tai satamassa olevia työtehtäviään ennen kuin kiista on ratkaistu. Myötätuntolakolla halutaan tukea Merimies-unionin tavoitteita ja osoittaa solidaarisuutta toista ammattijärjestöä kohtaan.

Eilen illalla tukitoimet purivat Silja Eurooppaan, joka pääsi lähtemään Turusta vasta puolen yön tienoilla. Tänään tukitoimet laajenevat myös Helsinkiin. AKT:hen kuuluvat ahtaajat eivät aio purkaa tai lastata aamulla Helsinkiin saapuvan Silja Serenaden lastia. AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoisen mukaan laivat eivät vielä näillä toimenpiteillä pysähdy. Liikenne voi kuitenkin olla hieman kannattamattomanpaa.

Salonius

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on tarvittaessa valmis sovittelemaan Seacat-kiistaa. Huomenta Suomessa vieraillut Salonius muistuttaa kuitenkin, että tähän tarvitaan kummankin osapuolen sovittelupyyntö. -Olen suhtautunut suhteellisen joustavasti tällaisiin pyyntöihin riippumatta siitä, kuuluvatko ne nimenomaan Suomen lainsäädännön piiriin tai ovatko ne ns. virkavelvollisuusluonteisia asioita, sanoo Salonius. -Ehtona on kuitenkin aina ollut se, että pyyntö tulee kiistan molemmilta osapuolita, jos tällaiseen vapaaehtoiseen kansalaistoimintaan lähden mukaan, sanoo Salonius viitatessaan mahdolliseen sovitteluun.

Varustamoyhdistys pitää lakkoa laittomana


Suomen Varustamoyhdistys pitää Merimies-unionin Silja Linen aluksiin kohdistamaa lakkoa laittomana. Varustamoyhdistys kertoo haastaneensa unionin työtuomioistuimeen. Yhdistys pitää myös AKT:n tukitoimia laittomina.

SuperSeaCat

Varustamoyhdistys katsoo Merimies-unionin yrittävän sääntöjenvastaisesti laajentaa työehtosopimuksen soveltamisalaa, kun se vaatii suomalaisen työehtosopimuksen ulottamista Italian lipun alla purjehtivassa SuperSeaCat Four -aluksessa työskentelevään miehistöön. -Myötätuntolakkona työtaistelutoimia ei voi pitää, koska primäärilakkoa ei ole, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.